קמפיינים לשיווק מציאות רבודה היו איטיים מהצפוי להמריא, והרבה מזה נבע מהיעדר פלטפורמות ניידות תואמות AR. בעוד מותגים רבים חלו במאמצים להביא מציאות רבודה להמונים באמצעות סמארטפונים, לא כל הסמארטפונים יכולים לתמוך בחוויות אלו. עם זאת, צרכנים זוכים יותר ויותר לגישה, מה שעלול לגרום לביקוש גבוה בהרבה לתוכן מציאות רבודה. מותגים העובדים כיום על תוכניות מציאות רבודה כחלק ממסעות הפרסום שלהם לנייד יהיו מוכנים בצורה הטובה ביותר למנף את הצורך בתוכן AR בעתיד.
כרבע מהאמריקאים מודים שהם מקוונים כמעט כל הזמן וגישה לאינטרנט סלולרי היא מניע משמעותי לכך. שימוש בפרסום בולט כדי להגיע למכשירים ניידים אלו ישפר את הנראות של המותג ובכך את המודעות והזיקה שלו למותג. להלן, אנו בוחנים דוגמאות לקמפיינים של שיווק במציאות רבודה אשר מינפו את הנייד כדי להשפיע באופן מסיבי על הצרכנים. באמצעות זה, אנו יכולים להתאים את הלקחים שנלמדו מהמותגים הללו כדי לשפר את החזר ה-ROI על פרסום במסעות שיווק עתידיים במובייל.
שיווק חוויתי באמצעות אפליקציות חדשניות
ב-2011, רק ל-35% מהצרכנים היה סמארטפון. כיום, מספר זה עומד על 77% . אלה שבבעלותם סמארטפונים הם משמעותיים שכן הם בסיס המשתמשים שתהיה לו גישה לשיווק חוויתי. שיווק חוויתי עוסק בשימוש בטכנולוגיה כדי להפוך את הלקוח לחלק מהחוויה הממותגת. כמה צורות נפוצות של שיווק חוויתי כוללות:
- מציאות רבודה: היכולת למזג את העולם הפיזי והדיגיטלי היא אחד החידושים החדשים בשיווק, והצרכנים רק מתחילים להתעניין בקמפיינים מסוג זה. קמפיינים רבים של מציאות רבודה נועדו למשוך אינטראקציה עם צרכנים, וזה מה שהופך אותם לחלק כה גדול בשיווק חוויתי.
- פלטפורמות חיות: מספר הולך וגדל של אתרי מדיה חברתית מציעים את היכולת "לעלות לשידור חי" באמצעות עדכון וידאו באתר. אלה יעילים כדי לגרום לצרכנים ליצור אינטראקציה עם המותג בנוגע לאירוע ספציפי, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור השקות מוצרים.
- חילופים מבוססי מיקום: כאשר מותג יכול להתחבר לצרכן כאשר אותו צרכן נמצא בקרבת המוצר שלו, הפוטנציאל למכירה גדל באופן משמעותי. ניתן להשתמש בשיווק קרבה ואפליקציות מבוססות מיקום ליצירת חוויה לצרכן בחנות. לדוגמה, ה Shopkick האפליקציה מציעה ציד נבלות דיגיטלי שמעודד צרכנים לחפש מוצרים בחנות ולסרוק אותם כדי לקבל בעיטות (המכונה גם נקודות תגמול). הרגעים המהנים האלה מעסיקים את הצרכנים עם המוצר בחנות, מה שהופך את המותג הזה לבלתי נשכח יותר ועלול להגדיל את המכירות.
כל שלוש הדוגמאות הללו קושרות את הצרכנים למותג באמצעות חוויה בעולם האמיתי. במקום לראות פרסומת בדרך אגב, צרכנים יכולים ליצור אינטראקציה עם המותג במעבר הקניות, שם פוטנציאל המכירות גבוה יותר. גם ללא מכירה, המותג עדיין יכול ליצור חיבור באמצעות האינטראקציה הזו.
שלושה קמפיינים שיווקיים במציאות רבודה שעבדו
מציאות רבודה ניתנת להתאמה לקמפיינים שיווקיים רבים, ממודעות פשוטות ועד לאירועים בקנה מידה מלא. חלק מהחברות אפילו בחרו למנף את AR כדרך לגרום לצרכנים לדמיין מחדש לחלוטין את המוצר שלהם. הנה רק כמה דוגמאות לקמפיינים חווייתיים פרודוקטיביים אשר מינפו AR.
- הפוך את זה לאירוע: פפסי מקס הצליחה להפעיל קמפיין שיווקי מציאות רבודה מוצלח בלונדון, עם סרטונים של האירוע שזכו ליותר מ-3 מיליון צפיות בשבוע הראשון. המותג השתמש במקלט אוטובוסים בלונדון כנקודת השקה למתיחה של AR על עוברי אורח תמימים. חלון המחסה יציג אפקטים מציאותיים כמו נמר שוטט או צלחת מעופפת. הקמפיין הייחודי שימש להגברת המודעות ל-Pepsi Max, שהביאה לסרטון ויראלי ביוטיוב ובסופו של דבר הרחיבה את טווח ההגעה הדיגיטלי שלהם.
- מציעים בידור באתר: חברת מזון מהיר אחת מינפה מציאות רבודה כדי לבדר את הילדים במסעדה שבסיסה בדרום אפריקה, מה שישאיר את ההורים במקום זמן רב יותר. החברה פרסמה קמפיין שהחליף את צעצועי הילדים בכרטיסי מציאות רבודה. בכרטיסים הופיעו דינוזאורים שכאשר נסרקו באמצעות אפליקציה לנייד, יראו את היצורים הפרהיסטוריים בעולם האמיתי ויאפשרו לילד לראות דגמי אנימציה תלת מימדיים. הקמפיין עזר להפוך את המסעדה לאינטראקטיבית וסוחפת יותר עבור צרכנים צעירים תוך מתן חומר חינוכי שנועד לרצות את ההורים.
- לספק AR כשירות: LEGO פיתחה אפליקציית מציאות רבודה שמטרתה לשחזר את האופן שבו ילדים משחקים עם LEGO לחלוטין. אפליקציה בעלת חשיבה קדימה מאפשרת לילדים להשתמש במכשיר נייד תואם כדי לשחק עם ערכות LEGO וירטואליות. האפליקציה הייתה אחת מעשרת אפליקציות ה-AR שהורדו במשך שישה חודשים לאחר יציאתה, מה שהביא למאגר גדול של משתמשים שאימצו דרך חדשה לתקשר עם המותג.
אלו הן רק כמה דוגמאות של AR בפעולה, וככל שהטכנולוגיה הופכת נגישה יותר לצרכנים, אנו צפויים לראות אלפי שימושים חדשניים אחרים עבור המדיום הזה. כמובן, דבר אחד שככל הנראה יהווה מחסום, לעת עתה, הוא ההוצאות של בניית אפליקציית מציאות רבודה בתוך הבית. חלק מהמותגים בוחרים להשתמש בשותפויות של צד שלישי, בשילוב עם האפליקציות הקיימות שלהם, כדי לקבל גישה לטכנולוגיה חדשנית יותר ללא עלות של פיתוח פנימי.
שותפויות אפליקציות של צד שלישי יכולות להיות דרך להגביר את קמפיין האפליקציות הקיים של חברה על ידי מתן גישה לתכונות כמו AR, שיווק מקרבה ואירועים חיים או שילוב של כל אחד מאלה. מכיוון שמפתחי אפליקציות מתמחים ביצירת אפליקציות, לרוב הכי פשוט למנף אפשרויות שיווק חווייתיות ספציפיות באמצעות שותפויות אלה תוך שמירה על אפליקציות קנייניות משלך.
שותפויות אפליקציות של צד שלישי יכולות להיות דרך להגביר את קמפיין האפליקציות הקיים של חברה על ידי מתן גישה לתכונות כמו AR, שיווק מקרבה ואירועים חיים או שילוב של כל אחד מאלה.
אם קמפיינים לשיווק מציאות רבודה אינם חלק מתוכניות השיווק העתידיות של המותג שלך, הם צריכים להיות. למרות ש-AR עדיין לא זמין באופן נרחב, טלפונים המסוגלים לתמוך באפליקציות עתירות נתונים יותר מוצעים בנקודות מחיר נמוכות יותר, כלומר, להרבה יותר אנשים תהיה גישה בקרוב לאפליקציות הללו. על ידי תכנון קמפיין שיווקי מציאות רבודה כעת, אולי באמצעות שותפות של צד שלישי, המותג שלך יהיה ממוקם בצורה הטובה ביותר למנף את המגמה המתפתחת הזו.
Shopkick עוזרת לשותפים שלנו ליצור קמפיינים שמושכים צרכנים באמצעות אפליקציית קניות חדשנית. כדי להוסיף את האפליקציה שלנו לתמהיל השיווק שלך, צור איתנו קשר .