קמפיינים לשיווק מציאות מוגברת ותוכניות תגמול הם דוגמאות לשיווק של קונים המשמשים מותגים שנמצאו כמשפרים את המכירות. חברות אלה ממנפות את שתי האפשרויות המתפתחות, כמו קמפיינים לשיווק מציאות רבודה, יחד עם אלה מסורתיות, כמו תוכניות תגמול, כדי למשוך את הצרכנים ולזכות בתשומת לב למוצרים. בעוד שמנהיגים קמעונאיים משתמשים לעתים קרובות בקמפיינים מסיביים ויקרים מאוד, מותגים יכולים להקטין וליצור את הקמפיינים שלהם על סמך הקמפיינים המוצלחים ביותר.
מותגים חייבים להיות מוכנים להתחרות במגוון רחב של שווקים, הן במיקומים פיזיים והן באמצעות מסחר נייד. מותגים אלה יכולים לקחת את הרמזים שלהם ממה שהקמעונאים הגדולים עושים כדי לשפר את השיווק הצרכני שלהם. שלושה שמות תעשייה עיקריים - Starbucks, Target ואמזון - יצרו כולם בהצלחה קמפיינים ייחודיים המעודדים מכירות ומשפרים את חווית הלקוח עבור צרכנים קיימים, אך גם כדי לעזור למשוך קונים חדשים.
אמזון וטרגט ממזגים את הפיזי עם הדיגיטל
אמזון עשתה לאחרונה צעד מחוץ לתחום המסחר האלקטרוני והחלה להפעיל חנות שבה צרכנים יכולים לצפות בפריטים נבחרים בעולם הפיזי, ולא רק באינטרנט. אסטרטגיית ריבוי ערוצים זו הייתה מהלך ממולח מצד הקמעונאי, שכן אחד הדברים הגדולים ביותר שמונעים מאנשים לבצע רכישות מקוונות הוא חוסר היכולת לגעת פיזית במוצר.
החנות הפיזית הייחודית עדיין משתמשת בידע הדיגיטלי של אמזון כדי לשחזר את החוויה המקוונת. במקום להמתין בתור ולבדוק פריטים, הצרכנים ממלאים את הסלסילות ומשלמים אוטומטית ביציאה מהחנות, כחלק ממערכת חיישנים ייחודית. תוכנית Amazon Go משתמשת במרחב הפיזי, בשילוב עם אפליקציה חדשנית, כדי לייעל את הקניות ולשפר את הדרך לרכישה.
כמובן, הפיתוח של החנות הזו היה תהליך ארוך ויקר. עם זאת, מותגים יכולים להוסיף תכונות היי-טק והתקדמות לאפליקציות הקניות ואתרי האינטרנט הקיימים שלהם כדי ליצור מחדש חוויה בחנות גם במרחב הדיגיטלי. דוגמה בקנה מידה קטן יותר לכך מגיעה דרך אפליקציית המציאות הרבודה של Target, אשר תוכננה סביב התנהגות הצרכנים ותובנות הקונים שהמותג זיהה.
החנות התמקדה בשימוש באפליקציה הזו למכירת רהיטים מכיוון שבדרך כלל מדובר במכירה מקוונת קשה מכיוון שצרכנים מודאגים מהקושי להחזיר את הפריט אם הוא לא מתאים לחלל שלהם. האפליקציה עוזרת לשפר את קבלת ההחלטות מכיוון שהיא מאפשרת לצרכנים להשתמש בשכבת AR כדי לראות כיצד ייראה רהיט ספציפי בחלל שלהם עם ממדים בקנה מידה. אפליקציית AR זו פותרת את סוגיית חששות הגודל מכיוון שצרכנים יכולים לראות אם הפריט יעבוד עם העיצוב הקיים שלהם. זה בעצם מביא את מעבר הקניות לצרכנים, מה שהופך את הקניות המקוונות לפחות מסוכנות עבורם ועוזר להם לקבל החלטות רכישה מבלי להיכנס לסביבה הקמעונאית הפיזית להזיז את נקודת הרכישה.
הן במקרים של אמזון והן במקרים של Target, נעשה שימוש בטכנולוגיה כדי לפתור בעיות שהיו לצרכנים עם מערכת הקניות המקוונת. במקרה של אמזון, הם ייעלו את התשלום, שיפרו את חווית המשתמש, תוך שהם נותנים לצרכנים גישה למיקום פנוי. ב-Target's, הם פשטו את קניות הרהיטים המקוונות בכך שאפשרו לצרכנים לקיים אינטראקציה עם המוצרים באופן וירטואלי, תוך השפעה חיובית על התנהגות הקונים. על ידי מיזוג מרחבים פיזיים ודיגיטליים, המותגים הצליחו ליצור נקודות מגע חדשות ולהתחבר לצרכנים ברמה אחרת.
שימוש באפליקציה של סטארבקס כדוגמה לשיווק קונים
סטארבקס מתגאה כיום באפליקציה הספציפית למותג שהורדת ביותר בעולם. האפליקציה של סטארבקס מובילה את תעשיית התשלומים הניידים למרות שניתן להשתמש באפליקציה רק בסטארבקס או דרך החנות המקוונת שלהם. האפליקציה עושה הרבה יותר מאשר לספק דרך לתשלום בנקודת מכירה. זה גם:
- מציע תגמולים אוטומטיים: צרכנים שמשתמשים באפליקציית סטארבקס יכולים להשתתף בתוכנית התגמולים וכאשר הם משתמשים באפליקציה לתשלום - נקודות התגמול שלהם מתווספות אוטומטית או מופחתות מהיתרה שלהם.
- מספקת התראות בזמן: כאשר Starbucks משיקה מוצר חדש, האפליקציה יכולה להודיע לצרכנים, לשפר את המודעות למותג, ואפילו לעודד אותם להשתתף באירועי שיווק מוצרים חדשים.
- נותן מידע על המוצר: צרכנים יכולים לעיין בפריטי תפריט, מדדים, לקבל מידע על מרכיבים, ואפילו להזמין מראש לאיסוף.
- שולח הודעות מותאמות אישית: חברי תוכנית התגמולים של סטארבקס יקבלו פרסומות מותאמות אישית והתראות לגבי מוצרים ועסקאות אחרות המתרחשות באזור שלהם ועוזרות לשפר את נאמנות המותג.
האפליקציה של סטארבקס היא הדוגמה המושלמת לשיווק עם ערך מוסף שנועד לשפר את חווית הקונים, מכיוון שהצרכנים מקבלים שירות נוסף דרך האפליקציה. אסטרטגיה זו היא אחת Shopkick גם מיישמת. האפליקציה משמשת כדי לשפר את חוויית הצרכן בחנות על ידי מתן רבים מאותם שירותים שמציעה אפליקציית Starbucks כגון מתן אפשרות לצרכנים לאסוף פרסים בחנות, לצפות בתוכן ממותג ולקבל הודעות על סמך מיקום.
מותגים שעובדים עם ספקי אפליקציות של צד שלישי נהנים מהיתרונות של תכונות האפליקציה וגישה לקהל צרכנים חדש.
עבור מותגים שאינם מסוגלים ליישם ולנהל נוכחות ניידת כמו של סטארבקס, שותפויות באמצעות תוכנית אפליקציות של צד שלישי מציעות אלטרנטיבה בעלות נמוכה יותר. מותגים שעובדים עם ספקי אפליקציות של צד שלישי נהנים מהיתרונות של תכונות האפליקציה וגישה לקהל צרכנים חדש.
קמעונאים ומותגים גדולים רבים מינפו בהצלחה אפשרויות היי-טק כדי לשפר את המכירות, להרחיב את ההון העצמי של המותג, להוסיף ערך להצעות הקיימות שלהם, להשפיע באופן חיובי על התנהגות קניות ולמזג חוויות פיזיות ודיגיטליות. אנו יכולים לראות מספר דוגמאות לשיווק קונים בחנות שניתן להתאים אותן כך שיעבדו עבור כל מותג בגודל. למידה מהצלחות של אחרים ושיתוף פעולה עם צדדים שלישיים יכולים לעזור לשפר את החזר ה-ROI השיווקי תוך שיפור חווית הלקוח.
Shopkick עוזרת לשותפים שלנו לרתום את הכוח של שיווק בחנות באמצעות אפליקציה מרתקת וחדשנית עם בסיס משתמשים פעיל. למידע נוסף, צור איתנו קשר.