5 שאלות שאיתן מותגים יכולים לענות Signal-Based Merchandising

"איזה חנויות זקוקות לתשומת לב?" ועוד שאלות Signal-Based Merchandising נתונים יכולים לענות

בסולם של 1-10 , עד כמה אתה בטוח לגבי הנוכחות והמיקום של המוצר שלך על המדף של קמעונאי? אחת מאי הוודאות הגדולות ביותר בתחום הקמעונאי היא מידע לגבי האם מוצר נמצא על המדף או לא. למותגים יש כל כך הרבה נתונים שזה נפוץ להגיע למצב של שיתוק אנליזה. מותגים יכולים לראות מתי המוצר נמכר ומתי הוא נמכר בחנות, אך לעתים קרובות חסר להם החלק החשוב ביותר: האם מוצרים שלא נמכרו היו זמינים על המדף?

במשך שנים, הפתרון היחיד לבעיה זו היה לפרוס מישהו לחנות כדי לברר אם המוצר זמין, ולנסות לתקן מה השתבש. לחלופין, התחייבו לביקורי מסלול מתוזמנים שמבצעים צ'ק-אין בחנויות לפי לוח זמנים קבוע. ביקורים אלו יקרים, לא יעילים ומועדים לטעויות אנוש. אם מוצר אזל מהמלאי בין ביקורים, המותג מפסיד כסף על מכירות מוזלות בזמן שהוא ממתין לחידוש המלאי של המוצר. מעט מאוד על זיהוי וטיפול במלאי אזל היה גמיש, מדויק, יעיל או ניתן להרחבה.

היום, סוף סוף יש לנו פתרון לבעיה כזו. למעשה, זהו האתגר עצמו Signal-Based Merchandising (SBM) קבע לתקן , נותן למותגים גישה למיליוני אותות ארציים בחנות וראייה מתמשכת של הביצוע ברמת החנות, כך שהם יכולים לקבל החלטות חכמות יותר לגבי תיקון בעיות שאזלו מהמלאי.

להלן חמש שאלות קריטיות שמותגים יכולים לענות על מכירות מוצרים עם נתוני SBM:

 #1. אילו חנויות זקוקות לתשומת לב?

Signal-Based Merchandising מנצל זרימה מתמדת של אותות מחנויות קמעונאיות ברחבי הארץ כדי לתת למותגים תצוגה בזמן אמת של המוצרים על המדף. נפח האותות הוא מה שהכי חשוב כאן - יש זרימה קבועה של אותות מדי יום ושבוע, מה שמאפשר למותגים להשוות מידע ולהחליט אם יש בעיה בחנות נתונה ביום נתון. עם הנתונים האלה ביד, מותגים יכולים לראות במהירות (או להגדיר התראה לסימון) חנויות בעלות ROI גבוה שזקוקות לתשומת לב מהירה.

#2. האם זה נפילה או דפוס?

לאחר זיהוי בעיית מרצ'נדייז ברמת החנות, Signal-Based Merchandising נתונים יכולים לעזור למותג לקבוע אם הוא צריך להתאים את אסטרטגיית השיווק שלו עבור מוצר ספציפי. לוח המחוונים מאפשר ללקוחות לקבוע אם אזל במלאי נבע מאירוע בלתי צפוי (לדוגמה, גל חום שגורם לביקוש למים ולגלידות להמריא לזמן קצר) או אם מדובר בבעיה חוזרת שיש לטפל בה על ידי התאמת תוכנית הסחורה שלך. אולי אתה צריך יותר מהמוצר שלך שיסופק בכל ביקור כדי שתוכל להמשיך למקסם את המכירות. מה שזה לא יהיה, Signal-Based Merchandising יכול לעזור לך לחדד ולייעל את האסטרטגיה שלך, במקום רק להגיב.

#3. מה השימוש הטוב ביותר בכספי המרצ'נדייז שלנו?

שליחת סוחרים לחנות לעשות ביקורת היא שימוש לא יעיל בכסף. כאשר מותג תקוע במסלול סחורה משודרג, משאבים מבוזבזים על בדיקת חנויות שפועלות היטב. Signal-Based Merchandising נתונים מאפשרים למותגים לקבל נתונים הרבה יותר מדויקים לגבי אילו חנויות נתקלות בבעיות שאזלו מהמלאי, ואילו חנויות לא. לאחר מכן, המותג יכול לדלג על ביקורים בחנויות שאינן זקוקות לסיוע ולמקסם את הזמן המושקע בחנויות שזקוקות לעזרה רבה ביותר.

#4. כיצד נוכל לשפר את אסטרטגיית המכירות שלנו?

אם מותג רוצה שמוצר יימכר, הוא חייב להיות על המדף, בזמן הנכון או במהלך תקופה עם תנועה גבוהה עבור הקטגוריה שלו. אחרת, המותג מפסיד הכנסות על מכירות מוזלות. ניתן לומר את אותו הדבר לגבי חששות לגבי נפח מכירות נמוך - ללא עיניים על המדף, המכירות המופחתות של מותג יישארו בגדר תעלומה. Signal-Based Merchandising נתונים מציעים גישה ויזואלית חסרת תקדים למוצרים על המדפים דרך עיני הקונה, ומאפשרת למותגים לוודא אם המוצר נמצא על המדף או לא, אם הוא נמצא במקום הנכון עם המחיר הנכון לעמידה בחוזים, תוך סימון הזדמנויות לתיקון אזל המלאי ולנצל הזדמנויות למכור מוצרים נוספים.

#5. איך אפשר לתקן את זה מהר?

עם פתרונות מרצ'נדייז מסורתיים, התהליך של הכנסת מישהו לחנות יכול לקחת ימים או לפעמים שבועות. אם אזל המלאי הוא בעיה רצינית, זהו עיכוב בלתי מתקבל על הדעת - ועיכובים עולים כסף אמיתי. Signal-Based Merchandising , לעומת זאת, הוא פתרון תמידי שניתן להפעיל תוך ימים, אם לא שעות. מותגים יכולים לבחור תצורות מדויקות מאוד להפעלה על מק"טים מסוימים או בחנויות ספציפיות, גדולות וקטנות, כדי לגלות - ולפעול על פיהן - בדיוק מה לא בסדר.

דע בדיוק מה קורה על המדף

מותגים טובעים בנתונים, אבל נתונים ללא תובנות ניתנות לפעולה הם חסרי תועלת. Signal-Based Merchandising מספקת למותגים את מה שהם צריכים כדי לזהות ולפתור בעיות כשהן מופיעות, בין אם מדובר בחקירת צניחה פתאומית במכירות, או עלייה פתאומית בווריאציה של מק"ט אחת על פני אחרת. נתונים אלה מפחיתים את הרעש וההפרעות בסביבה קמעונאית כדי להתמקד במכנה המשותף הנמוך ביותר - מה שקיים על המדף.