שותפויות באפליקציות לנייד מציעות למותגים את ההזדמנות לנצל שיטות שיווק חדשניות, תוך מינוף המשתמשים הנאמנים של האפליקציה. מותגים רבים רואים הצלחה משמעותית עם אפליקציות כאלה מכיוון שהם מאפשרים להם להתחבר לצרכנים במעבר הקניות ולשפר את המרת המכירות. אפליקציות אלו יכולות גם לעזור למותגים להגביר את המודעות והנאמנות. ישנן דרכים רבות שמותגים יכולים ללכת כאשר מחפשים אפשרויות שיווק של אפליקציות לנייד, וכבר ראינו מקרים רבים של שימוש מוצלח בהן. תוכניות שיווק ניידות מאפשרות למותגים להוציא פרסומות ממוקדות ולהגיע לצרכנים תוך כדי נסיעה. הם גם נהדרים לספק אפשרויות חדשניות כמו מציאות רבודה, וידאו מתגמל וחיפוש קולי. להלן שמונה אסטרטגיות שיווק שמותגים יכולים לחקות כדי להשיג תשומת לב צרכנית באמצעות שותפויות באפליקציות לנייד.

1. הקמת שותפויות באפליקציות לנייד עבור וידאו חברתי

וידאו חברתי, שבו מותגים מספקים תוכן לצרכנים באמצעות פלטפורמות מדיה חברתית כמו טוויטר, פייסבוק ואינסטגרם, הוא שוק צומח אשר מותגים יכולים למנף אותו בפרסום. עד 2021, מגזר זה צפוי להוות כמעט שליש מכלל ההוצאות על מודעות וידאו. קטגוריה זו חיונית עבור מותגים שרוצים להגיע לצרכנים צעירים יותר במגזרי המילניום והדור Z. על פי הדיווחים, צרכנים אלה מבלים 54% מזמן הצפייה בסרטונים באתרים חברתיים.

מותגים צריכים לשקול להגביר את ההשקעות התוכנותיות כדי להבטיח שהם יוכלו לנצל את המגמה הגוברת הזו. פרסום כזה מועיל שכן מותגים יכולים למקד בכבדות את המסרים שלהם כדי להגיע לצרכנים שסביר להניח שיפגינו עניין במוצרים שלהם. באמצעות מיקוד, מותגים יכולים להפחית את עלויות השיווק שלהם על ידי הבטחה שהם משלמים רק כדי להציג מודעות בפני לקוחות פוטנציאליים מכירות מבטיחים ביותר. שיתוף פעולה עם פלטפורמות חברתיות הוא גם תהליך חסר כאבים יחסית, שכן רוב האתרים מציעים למפרסמים את היכולת להפעיל קמפיינים של PPC או PPI. ככזה, ההשקעה הראשונית למינוף וידאו חברתי לשיתוף תוכן שיווקי היא נמוכה יחסית.

2. נסיעות עם צרכנים בדרך לרכישה

אחד היתרונות המשמעותיים ביותר של שיווק במובייל הוא היכולת לטייל עם הצרכן בזמן שהוא קונה. זה מספק למותגים הזדמנות מצוינת לעורר השראה במכירות ברגע. כאשר צרכנים מקבלים פרסומות בזמן שהם נמצאים ליד מוצרים, יש סיכוי גבוה יותר שהם יבצעו רכישות. מותגים יכולים לנהל זאת על ידי שיתוף פעולה עם ספק אפליקציות קניות, כמו Shopkick .

כאשר טייסון רצה להגביר את המכירות של מוצרים מסוימים לפני הסופרבול, הם שיתפו פעולה Shopkick לעצב קמפיין שיווקי לנייד שכלל התראות ותמריצים בחנות. צרכנים יכלו לקבל בעיטות (נקודות תגמול) עבור סריקה או רכישת פריטים ספציפיים. כאשר צרכנים נכנסו למיקום, הם קיבלו הודעות על מוצרים משתתפים, כולל של טייסון. לאחר מכן הם היו מחפשים את המוצרים האלה במעבר הקניות וסורקים את ה-UPC כדי להשיג בעיטות, מה שעזר להניע ניסוי ושיקול דעת. למעשה, כ-25% מהצרכנים שסרקו את מוצרי טייסון המשיכו לרכוש אותם. בסך הכל, הקמפיין הביא להשפעה כוללת של מכירות של $193,000 עם 57,000 מעורבות במוצר.

3. להשיג תשומת לב באמצעות מציאות רבודה

מציאות רבודה היא דרך מצוינת למשוך צרכנים במרחב הדיגיטלי תוך מתן אפשרות לאינטראקציה עם מוצרים. אסטרטגיה זו היא אחת שלווי'ס מתמקדת בה כאמצעי לעזור לצרכנים למצוא את ההתאמה הנכונה.

החברה משתמשת במציאות רבודה כדי לשפר את המסחר האלקטרוני על ידי פיתוח חדרי הלבשה של מציאות מדומה שבהם הצרכנים יכולים להתנסות בלבוש. מחסום נפוץ אחד לקניית בגדים באינטרנט הוא דאגת הצרכנים לגבי התאמה. ליווי'ס מתכננת להסיר את המחסום הזה על ידי מתן אפשרות להתנסות בבגדים באמצעות אפליקציית מציאות רבודה.

זו לא הגיחה הראשונה של לוי ל-AR. בשנת 2018, החברה שיתפה פעולה עם Snapchat כדי להציע אירוע מבוסס מיקום שקשר לדיסני. צרכנים קיבלו התראה כשנכנסו לחנות ליווי'ס באורלנדו, עם הצעה לנסות וירטואלית כובע מיקי מאוס בלעדי. לאחר מכן, הקונים יכלו להזמין את הכובע הזה דרך הפלטפורמה ולקבל אותו לכתובת הבית או לחדר המלון שלהם. הקידום המוצלב היה דרך ייחודית למנף בלעדיות ומחסור, מכיוון שצרכנים יכלו לגשת למסנן המיוחד של Snapchat רק כשהם נכנסו למיקום של Levi's המשתתף בו. שיתוף פעולה עם פלטפורמות חדשניות כדי לייעל את התכונות של שיווק מציאות רבודה היא הדרך החסכונית ביותר למינוף האסטרטגיה הזו. על ידי כך, מותגים יכולים לבדוק את האפקטיביות של קמפיין כזה בקנה מידה קטן יותר לפני שמשקיעים בו מימון משמעותי.

4. עודדו נאמנות למותג באמצעות תגמולים ניידים ברמת המוצר

צרכנים נהנים מתכניות תגמול, אך לעתים קרובות קשה ליישם אותן ברמת המותג מכיוון שאין להם דרכים לקשור את הקופה של החנות, מה שעלול להקשות על איסוף נקודות. עם זאת, ישנן מספר אפשרויות ניידות למותגים שרוצים להציע תוכנית תגמול למשפחת המוצרים שלהם תוך מתן קלות שימוש לצרכנים.

Kellogg's מנהלת זאת באמצעות תוכנית התגמול שלהם שמציעה לצרכנים את היכולת לצלם קבלות ולצבור נקודות לרכישה. צרכנים יכולים להשתמש בטלפון הנייד שלהם כדי לצלם תמונה של הקבלה שלהם ואז להעלות אותה לאתר התגמול של Kellogg, שם הרכישה שלהם מאומתת ומתווספות נקודות לחשבון שלהם. מאוחר יותר הם יכולים לממש את הנקודות הללו עבור תגמולים כמו כרטיסי מתנה מספקים מסוימים וסחורה ממותגת של Kellogg's. הסיבה ש-Kellogg's מסוגלת לנהל תוכנית תגמולים מוצלחת ברמת המותג היא כי יש להם משפחה ענפה של מוצרים להציע לצרכנים. זה אולי לא המקרה עבור מותגים קטנים או מאתגרים ללא עוקבים גדולים. מותגים אלה צריכים לשקול שיתוף פעולה עם אפליקציות קניות כדי להשיג את היתרונות של תגמולים ברמת המותג ללא עלות של יישום תוכנית עצמאית.

5. עבודה עם פלטפורמות חדשות לחיפוש קולי

החיפוש הקולי הולך וגדל בפופולריות במרחב הדיגיטלי, והוא צפוי לתפוס עוד יותר ככל שהטכנולוגיה מתקדמת. מותגים צריכים לשקול דרכים בהן הם יכולים למנף את האפליקציות הללו באמצעות אפשרויות חומרה חדשות, כולל:

רמקולים חכמים
רמקולים חכמים הם הפלטפורמות הנפוצות ביותר שמותגי הפלטפורמה לוקחים בחשבון כשהם חושבים על אפשרויות חיפוש קולי. חדירה למשקי בית למגזר זה עומדת על 41% , כלומר יש עדיין הרבה מקום לצמיחה. מותגים צריכים לחפש דרכים לאמץ אפשרויות שיווק רמקולים חכמות כדי להבטיח שהם יישארו בקדמת העקומה. דוגמה מצוינת מגיעה מקמפבל'ס.

פריטים לבישים
אפשרויות חדשות כמו שעונים ומשקפיים חכמים תלויות לעתים קרובות באינטראקציה קולית מכיוון שאין הרבה כפתורים או פקדים פיזיים לניהול מכשירים אלה. כאשר צרכנים יתחילו להשתמש במכשירים אלה כדי לקנות, הם יהיו תלויים כמעט לחלוטין בקול כדי למצוא את הפריטים שהם צריכים. מותגים צריכים לשקול שיתוף פעולה עם פלטפורמות אלה או הקמת אפליקציות מותאמות קול כדי לפינה את השוק הזה ככל שהוא גדל.

מערכות אינפורמציה לרכב
קטגוריה נוספת שעומדת לצמיחה מגיעה מבידור ברכב. כלי הרכב של היום מתחברים באופן דיגיטלי יותר ויותר, והמותגים חייבים לשקול כיצד זה יכול להיות מקום להעברת תוכן. תוכניות אלה מספקות גם יתרון נוסף של התחברות למיקומי הצרכן, כלומר מותגים יכולים לשלוח הודעות ממוקדות כאשר צרכנים עוצרים במכולת, בקניון או במיקום אחר שבו מוצרים זמינים.

Campbell's היה אחד ממותגי CPG הראשונים שניצלו את האפשרויות המאופשרות בקול על ידי הצעת אפליקציה זמינה ברמקולים חכמים של אמזון שיכולה לספק מתכונים וקישור למוצרים לרכישה. אפשרויות אלו הן חדשניות אך מוגבלות על ידי אימוץ צרכנים איטי. אלטרנטיבה לטכנולוגיה התומכת בקול היא הסמארטפון. רוב הסמארטפונים כבר מגיעים עם חיפוש קולי, אז זה תחום שבו מותגים צריכים לחשוב על השקעה. כרבע מהצרכנים השתמשו בעוזרת קולית הנמסרת לנייד כדי לקנות באינטרנט, מה שמצביע על כך שמדובר בפלטפורמה עתירת פוטנציאל.

6. השתמש בסרטון מתגמל להגברת זיהוי המותג

אחד האתגרים הגדולים ביותר הקשורים לשיווק וידאו במובייל הוא לגרום לצרכנים לצפות עד הסוף של פרסומת ממותגת. אחת הדרכים לעודד השלמת סרטון היא להציע להם פרס על כך. מתן שלל לצרכנים במשחק או נקודות תגמול עבור צפייה בתוכן יכול להגביר את הכרת המותג מכיוון שהוא מזמין אותם לצפות בתוכן לאורך כל הדרך.

יתרון משמעותי בסרטון מתגמל הוא בכך שהוא מכניס לצרכן שליטה. הם מצטרפים לצפות במודעה בתמורה לתמריץ. באמצעות הסכם זה, האופי המשבש האוניברסלי של הפרסום - שלעתים קרובות מתסכל צרכנים - מתבטל. לעת עתה, האפשרויות לפרסום וידאו מתוגמל מוגבלות בדרך כלל לאפליקציות במשחק או באמצעות אפליקציות קניות. עם זאת, האפקטיביות של סרטון מתגמל גורמת לסבירות גבוהה שנתחיל לראות אפשרויות אלו בפלטפורמות נוספות בעתיד.

7. צור תוכן משתמש באמצעות קמפיינים משותפים לאפליקציות

תוכן שנוצר על ידי משתמשים הוא דרך מצוינת לבנות באזז מקוון, אבל זה יכול להיות מאתגר לקבל רעיון להתחיל בטרנדים. חברות מסוימות בוחרות לנקוט בגישת מולטימדיה לכך על ידי שיתוף פעולה עם משפיענים פופולריים וחיבור לקהל שלהם.

זה היה המקרה של בקרדי כאשר המותג הוציא קליפ מוזיקה בבימוי מעריצים בשנת 2018. החברה התחברה לצוות הריקוד הויראלי Les Twins. הצמד עודד מעריצים להצביע על היבטים שונים של קליפ מוזיקלי כולל כוריאוגרפיה, זוויות מצלמה ותאורה באמצעות תכונת סקרים אינטראקטיבית. לאחר מכן, הם ייענו למה שדעת הרוב ביקשה, מה שהעסיק את המעריצים בחוויה תוך בניית הייפ לאירוע.

למרות שתוכנית כזו אינה בלעדית למובייל, אפשרויות התומכות בסלולר מקלות במעט בעבודה עם פלטפורמות כמו אינסטגרם, שם בקרדי אירחה את האירוע. ככזה, מותגים צריכים לשאוף לייעל את מסעות הפרסום שלהם לסביבה ניידת כדי להבטיח השתתפות מקסימלית.

8. למנף שותפות באפליקציה לנייד כדי לספק שירות נוסף לצרכנים

אפליקציות לנייד יכולות לספק שירות נוסף למוצרי המותג. תוכניות אלה מאפשרות לצרכנים להגדיל את היתרונות שלהם ממוצר נתון על ידי מתן תובנות טובות יותר לגבי השימוש בהם.

דוגמה מצוינת לאסטרטגיה זו בפעולה מגיעה מ-SlimFast ואפליקציית SlimFast Challenge שלהם. באמצעות האפליקציה, צרכנים יכולים לעקוב אחר הירידה במשקל שלהם, לשתף את ההתקדמות שלהם ולקבל טיפים כיצד לשפר את התוצאות שלהם. האפליקציה מציעה גם אפשרות לתכנן ארוחות ומספקת מתכונים מוצעים, בין היתר.

אפליקציה זו מספקת שירות נוסף שעוזר להגביר את האפקטיביות של המוצרים של SlimFast. למרות שמדובר באפליקציה קניינית עבור החברה, מותגים אחרים יכולים לחקות את האסטרטגיה הזו על ידי חיפוש אחר שותפויות עם אפליקציות שתוכננו עם הצרכים שלהם בחשבון. מותגים צריכים להגדיר את הבעיה שהמוצר שלהם נועד לפתור, ולאחר מכן לחפש אפליקציות שתומכות בכך. יש כל כך הרבה דרכים שבהן מותגים יכולים למנף שותפויות באפליקציות לנייד כדי להגביר מכירות, לשפר את המודעות למוצר ולהגביר את תוצאות השיווק. שותפויות של צד שלישי מאפשרות למותגים ליהנות מחידושים ללא העלות הגבוהה מראש של פיתוח אפליקציה קניינית. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, מותגים צריכים לשקול שותפויות מרובות של צד שלישי. בדרך זו, הם יכולים לנצל מגוון רחב של תכונות אינטואיטיביות ולהשתמש בהן כדי לשפר את חווית הלקוח.